miniBB: free php bulletin board and forum software 
 | Fórumok | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |
Fixed Gear Fixed Gear Forum / Fixed Gear /

Fixi és az egészségünk...

 Page Page:  1  2  3  »» 
Szerző wackor
Tag
#1 | Elküldve: 2007 Június 26 20:17
Válasz 
Üdv !
Nem igazán fért bele semelyik topikba, ezért merészeltem egy újat nyitni. Hátha okulunk egymás dolgaiból. Rögtön kezdeném én mivel is jártam pórul. A téma kicsit kényes...

Valahogy nem akaródzott kényelemesnek lenni a Rithey Pro nyergem - fájt tőle a seggem hazafelé a 2. 15km után, meg időnként zsibbadt a lábam - na, neki álltam állítgatni. A lényeghez hozzátartozik , h elvileg a nyeregmagasság pontosan van belőve, elvileg a távolság is jó volt, de mégsem volt kellemes. A lényeg : egyik beállítás jónak tűnt, ezért úgyhagytam, aminek az lett az eredménye, hogy mikor hazaértem és leszáltam a bringáról valami nagyon éles fájdalom alakult ki a tököm, meg a seggem közöttti részről . Asse tudom mi van ott, elvileg semmi . Ez kb egy hete volt, kicisit olyan érzésem volt mintha ott meg lenne dagadva, de külső nyoma nem volt, meg úgy nyilalt. Szóval azóta már tudok ülni normálisan , hm - széken, de épp ma próbáltam tekerni egyet, és hát még nem az igazi. Ráadásul teljesen kivagyok ,mert vészesen közeleg a fixitalálkozó. Tehát kérdés: volt -e már ilyen valakinek, ha igen akkor mi lett az eredménye, van-e esetleg más ötlet, ill. szerintetek inkább ereggyekk ezerrel dokihoz (bár mondom, átlag napi életben nincs semmi probléma, csak bringázni nem tudok)? Vagy majd elmúlik ? Régebben montin ilyennel sosem találkoztam...
Szerző atti
;-)
#2 | Elküldve: 2007 Június 26 21:01
Válasz 
Teljesen rendben van, hogy topicot nyitsz, főleg, hogy érdekes a téma. Ugyan nem néztem konkrétan ilyen témájú fórumok után, de egybe se akadtam bele, ami ezzel foglalkozna. Remélem tudunk segíteni egymáson, de inkább ne legyen szükség rá, ugye...
Szóval nem ismerem a nyerget, de szerintem cseréld le ideiglenesen pl. a régi montisodra. Ezt a próbát megéri, mert kiderül, a nyereggel van baj, vagy a beállításával. Nem csak a magasság és a távolság érdekes, hanem fontos a nyereg dőlése is. Ha túlságosan előredől, akkor a karok tartják a testsúlyod nagy részét, sőt a gyakori előrecsúszás miatt ráadásul a testedet is vissza kell nyomni a karoddal, ami csukló, könyök, és tenyér fájdalmakkal jár(hat). Ha a nyereg eleje túlságosan felfelé áll, akkor nyomhatja a "töködet", meg a prosztatádat is (ez az a belső szerv, ami ott van, ahol most fáj neked - feltételezem, hogy ffi vagy).
A helyes nyereg és beállítása kb. akkor van, amikor úgy tudsz ülni rajta, hogy a két ülőgumón (a medencecsont vége) van a testsúly nagy része.
Talán van orvos is a fórumban, aki szakszerűbben tud segíteni.
Szerző szelkakas
Tag
#3 | Elküldve: 2007 Június 26 21:45
Válasz 
Tényleg jó ötlet ez a topic. A nyeregbeállítás az én esetemben sem egyszerű. Néha napok alatt kísérletezem ki a megfelelő dőlésszöget, a magassággal, távolsággal nekem sincs gondom. Inkább azt szoktam választani, hogy előre dőljön és támaszkodjak a karomra jobban, minthogy aztán nyomjon alul. Amikor összeraktam a fixit én úgy is jártam, hogy csípett a pisilés, mikor hazaértem. Volt már ilyen korábban is, gyerekkoromban ráestem makkal a felsőcsőre, akkor is ilyet tapasztaltam. Amúgy még működöm, de vigyázni kell.
A montimon kompromisszummentes a nyereg, ajánlom mindenkinek: San Marco Arami GelAround 16000.- és megéri
Szerző wackor
Tag
#4 | Elküldve: 2007 Június 26 21:50 | Szerkesztve: wackor
Válasz 
Na ez a nyereg baró nagyon ! Nekem pont ott fáj, a hol ebben a rés van. Lehet vmi ilyesmit kellene beszereznem... De 16 egres, pfff nagyon sok. Csak ilyenkor azon agyalok, mi van ha mégsem jó... Monnyuk ez is állat --> nyereg
Szerző goraka
Tag
#5 | Elküldve: 2007 Június 27 09:07
Válasz 
Az a helyzet skacok, hogy a tök és segg közötti domború részen található a férfi nemi szervhez (gyk.öcs) futó legtöbb idegszál és mindenféle vezetékek.
Szóval ha ezt sokáig nyomjuk, zsibbasztjuk, rázzuk és terheljük, akkor lassan meg kell tanulni hajókötéllel billiárdozni. Ha értitek mire gondolok.
Szóval nem vicc, mert a csaj nem érti, hogy "dehátdrágámafiximiattnemakarfelállnimostnempedigt evagyronda" dolgot. Amúgy pár hónappal ezelőtt az egyik Bikemag-ban volt egy jó cikk a nyereg és impotencia témáról.

Pont tegnap vettem egy nyerget, mert én is néha tapasztaltam, hogy itt-ott nyom a gép.

Amúgy pedig mindenkinek ajánlom, hogy PC izomra kezdjen el dolgozni. Bővebben a neten, de ha gondoljátok, rákeresek. Ez kb naponta kétszer tíz perc, meló közben is végezhető, növeli a nyomott rész vérellátottságát, edzi azt és kitűnő dolgokra lehet használni szex közben.
Szerző wackor
Tag
#6 | Elküldve: 2007 Június 27 11:11 | Szerkesztve: wackor
Válasz 
Akkor most wasist ? Asszem azér elmegyek dokihoz, rákérdezek, miccónak hozzá... Remélem nem lesz belőle semmi komoly... Bár nem hiném, hogy első ránézésre mondanak vmi infót, de hátha van rá kenőcs, pl. Jaj, röhögök, de azé be vagyok tojva
Szerző atti
;-)
#7 | Elküldve: 2007 Június 27 11:38 | Szerkesztve: atti
Válasz 
Hát, valóban, nem kellemes dolog ez, együtt érzek veled (bár nekem nem fáj az altestem (bocs, ha félreérthető voltam. szerk.)).
Ha elmész orvoshoz, nagy hibát nem követsz el. Ha van lehetőséged, szerintem sportorvost kellene felkeresni, ő valószínűleg rutinosabb, mint a háziorvos.
Szerző yobi
Tag
#8 | Elküldve: 2007 Június 27 16:13
Válasz 
hello wackor.

feltételezem nem használsz bringás nadrágot!! használj! többek közt ezért is van.
érdemes, akár rövid nadrág alatt.

amuyg abban a pontaban mait említesze esetleg nézegesd yobban, előfordulhat golyó alaku keméyn duzzanat..de nem kel lmegiyedni elvileg az csak egy "zsirgolyó" és 1-2 hét és nem lessz ott.

nekem akkor voltak iyen jellegü problémáim amikor sima boxeralsó és rövidnadrágban tekertem....
nem is yellemző ez már rám.
Szerző goraka
Tag
#9 | Elküldve: 2007 Június 27 16:18
Válasz 
zsííír, egy harmadik golyó
Szerző temes
Tag
#10 | Elküldve: 2007 Június 27 19:26
Válasz 
Hali!

Nekem ugyanilyen nyergem volt amirol beszélsz és hasonló tünetek jelentkeztek úgyhogy mihamarabb lecseréltem egy régebbi országúti nyeregre, ami sokkal kényelmesebb(bár ez sem a megfelelő az én hátsómhoz, de sokkal jobb, csak mivel velúr ezért tapad a nacihoz..
Nemsokára szert teszek valszeg egy jókis bőr nyeregre, aminek kicsit nagyobb az ülőfelülete és reménykedem hogy egy álom lesz a sokórás tekerés is

Amúgy ha nem bringazol akkor elmúlik a fájdalom 1-2 nap alatt
Szerző temes
Tag
#11 | Elküldve: 2007 Június 27 20:47
Válasz 
ja amúgy nemtudom ki hogy van vele..de érdekelnének az észrevételek.

eddig 42/16tal mentem..ami kényelmes..de hajnalban elég lassúnak tűnt az üres városban..meg a sok pici tekerés sztem koptatja az izületeket rendesen, bár nemtudom..egy picit talán fájt is a térdem..na mind1 a lényeg hogy lecseréltem 52/16 ra(ez volt anagytányér ugyebár a párból..és nincs másik ami jó lenne) és az elején nagyon izmos volt..kezdtem hozzászokni..jó gyors meg minden..busz tempó simán..(elindulás megállás necces..:S ) de lényegében kényelmesebbnek tűnt..nem fájt a térdemse..az elején ..és most kezdett el megint..sztem túl nagy igénybevétel elindulásnál és nem birja annyira..

Úgyhogy szereznem kell egy kettő közöttit..ami gyorsabb is, de kevesebb tekeréseel jár mint 42es..

Észrevételek?

üdv
Szerző wackor
Tag
#12 | Elküldve: 2007 Június 27 21:24
Válasz 
Hát harmadik golyó egyelőre nincs, remélem nem is lesz. Viszont nekem nem akarodzik elmulni már egy hete. Nem fáj, csak tudatja, hogy ott valami nincs rendben. Egyelőre nem is tekerek. Asszem ebből szombatra nem lesz semmi. Lehet a fakengerre csak ugy megyek, hogy odatolom a fixit. Azért is ott leszek. Vagy állva tekerek. Na mindegy holnapra már bejelentkeztem doktorhoz, az biztos elküld valahová.
Szerző atti
;-)
#13 | Elküldve: 2007 Június 27 22:04
Válasz 
temes: Egy időben nekem is bele-bele nyilallt valami a térdembe, de amióta figyelek arra, hogy naponta legalább 2-3 liter folyadékot iszom (nem beleszámítva az étkezéseket és az alkoholt), szinte azonnal elmúlt, és lekopogom, egyszer se jött elő azóta (kb. 1,5 éve).
wackor: jobbulást kívánok! Időközben nekem is eszembe jutott, amit yobi is írt, azaz a szuszpenzor, vagy a bicajos gatya (amiben olyan tökös srácoknak látszanak a dobogó tetején a nyertesek ). Talán megoldás lehet...
Szerző jidaki
Tag
#14 | Elküldve: 2007 Június 28 12:58
Válasz 
2 hónapja hajtom a vasat és fogytam 4 kilót ... ez jó?
Szerző atti
;-)
#15 | Elküldve: 2007 Június 28 13:09
Válasz 
Remélem, volt miből . Egyébként szerintem normális, én a télhez képest 6-ot fogytam, pedig télen is hajtottam...
Szerző wackor
Tag
#16 | Elküldve: 2007 Június 28 13:53
Válasz 
Hát igen a bicajosnadrág... Amúgy van. Meg hordom is. De akkor akkortájt pont nem. Hülye voltam. Meg esett is.
Szerző szelkakas
Tag
#17 | Elküldve: 2007 Június 28 17:55
Válasz 
Temes: Ma mentem egy kört 42-16-tal és szörnyen pörgős, lassú, bár 30ig nagyon ugrik. Eddig 46-16-tal jártam nekem ez jön be, mert mindenhol használható. Most meg van nekem is egy 52-es tányérom, Miskolcon csak 16os fogast lehet kapni tehát ez lesz. Pedig 52-18 lenne jó... Izületi szempontból biztos jobban jársz a 42essel, ha nem akarsz gyorsan menni.
Atti: a folyadékbevitel és az izületek közti összefüggésről nem is tudtam, de bíztató, mert én sokat sörözök és eddig kop-kop-kop semmi gáz a térdeimmel, csak ha ráesek - már volt rá példa.
Szerző Lester
Tag
#18 | Elküldve: 2007 Június 28 19:24
Válasz 
hát a sör az pont vízhajtó
Szerző atti
;-)
#19 | Elküldve: 2007 Június 28 20:01
Válasz 
A sörrel az a baj, hogy az alkohol tartalma miatt a szervezetből vizet von el, tehát ezért nem számít bele a napi folyadékbeviteli kvótába. A sört azon felül teljesítem.
Szerző szelkakas
Tag
#20 | Elküldve: 2007 Június 28 21:34
Válasz 
Szomorú... nem baj, nem iszok kevesebb sört, csak majd több vizet!
Szerző wackor
Tag
#21 | Elküldve: 2007 Július 4 17:59
Válasz 
Ja, el is felejtettem! Nem talált semmit a doki, elvileg minden rendben, de még nem merek bringázni, pihentetnem kell. Amúgy lebaszott, hogy hogy lehet budapesten biciklizni, kész öngyilkosság a szmog miatt. Majdnem mondtam, h nem igazán erre vagyok kiváncsi... Szóval úgy néz ki idővel meggyógyulok ,de figyeljetek jól oda a nyergetekre, ha nem akartok egy kötekedő urulógussal összefutni
Szerző relf
Tag
#22 | Elküldve: 2007 Július 4 19:03
Válasz 
tud valaki ajánlani jó ülést olcsón?
illetve tud valaki többet erről a térd fájás dologról? van valami mód arra, az áttétel változtatáson kívül, ami enyhíti?
Szerző atti
;-)
#23 | Elküldve: 2007 Július 4 22:17
Válasz 
Jó ülést olcsón, jó szívvel nemigen lehet ajánlani. Maximum a szempontokat lehet megosztani, hogy mire figyelj vásárláskor...
A térdeddel kapcsolatban az valószínűleg eredményre vezet(het), ha kisebb áttételre váltasz, sokat bringázol, ezzel megerősödnek a térd körüli izmok és szalagok, majd utána visszaválthatsz nagyobb áttétre. Plusz rengeteg folyadékbevitel. De én nem vagyok doki, jó lenne, ha hivatalos véleményt is láthatnánk...
Szerző relf
Tag
#24 | Elküldve: 2007 Július 4 22:55
Válasz 
én most 47/19-el küldöm, elég pörgős, lehet hogy csak a skiddeléstől fáj.. használtan jó ülést?
Szerző atti
;-)
#25 | Elküldve: 2007 Július 4 23:27
Válasz 
Használtan? Meg lehet próbálni, neten található is hirdetés, de szerencse is kell hozzá.
Ha a skiddelésre gyanakszol, esetleg fékezz anélkül - már ha van mivel. Ez az "induljunk el a kályhától" elv tipikus esete, de bejöhet...
Szerző relf
Tag
#26 | Elküldve: 2007 Július 5 19:33
Válasz 
http://hercehurca.hu/node/251
erről mi a véleményetek?
Szerző atti
;-)
#27 | Elküldve: 2007 Július 5 23:24
Válasz 
Jónak tűnik, de ha mégse jönne be, nem buksz vele olyan sokat. Vagy visszaveteted/eladod használtként. Egy próbát megér.
Szubjektív tesztek
Szerző goraka
Tag
#28 | Elküldve: 2007 Július 6 21:53
Válasz 
személyes tapasztalatom, hogy fikszire kicsivel szélesebb nyereg passzol. valahogy a keskeny töri a seggem mindig. a cucc legyen a gumóim alatt és ne nyomja a középső részt.
outimon használok hasonló selle nyerget, de egy 20-30km után elég zsibbasztóvá kezd válni.
Szerző relf
Tag
#29 | Elküldve: 2007 Július 6 22:00
Válasz 
goraka: tudsz ajánlani fixire jó nyerget?
az a jó, ha magasan van?
Szerző relf
Tag
#30 | Elküldve: 2007 Július 6 22:05
Válasz 
térd szempontjából is kérdezem
 Page Page:  1  2  3  »» 
Válasz


» Felhasználói név  » Jelszó 
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a témához. Adja meg felhasználónevét és a jelszavát. Ha még nincs, regisztráljon.
 
  Fixed Gear Forum Powered by Chat Forum Software miniBB ®