miniBB: free php bulletin board and forum software 
 | Fórumok | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |
Fixed Gear Fixed Gear Forum / Fixed Gear /

Maga az érzés

 
Szerző dugo1
Tag
#1 | Elküldve: 2010 Június 7 09:46
Válasz 
Szervusztok!

Bocs, hogy így bepofántlankodok,de asszem ez a legjobb hely, hogy kérdezzek ezt azt,tőletek fixisektől,meg elmondjam, hogy én hogy látok dolgokat.Most van ez a bazinagy fixi divathullám,egyre erősödik.És én is kacérkodok , hogy hosszútávon kipróbáljam,de valahogy engem nem varázsolt el az az érzés amit a fix nyújt városban.Mert ti sem beszéltek arról, hogy miért is jó a fixi.Az érzés,mondjátok.Max ennyi.Gondolom ez annyit tesz, hogy ki kell próbálni,és olyan evidens, hogy vagy bejön vagy nem,ha bejön akkor nem is kell róla beszélni,mert mindenki tisztában van vele.Van itt szó felnikről, vázakról, gumikról, méretekről, árakról, ami kell is, de semmi arról miért jó a fixi.
Én egysebivel vagyok.Mert elég Alföldön.Szeretem benne, hogy van az a két ügyes fék,lehet fürgén cikázni, hirtelen gyorsulni és megállni,biztonságban érzem magam.Evvel is lehet ugrati, egykerekezni,mondjuk a kormányt nem tudom forgatni a bowdenek miatt.Szóval én a lendületet szeretem az egysebiben, a gyors ritmusváltásokat.Ez az ami nem tudtam fixivel.Nem kizárt, hogy béna vagyok.De azért nézek egy csomó videót, és nem győz meg arról, hogy a fixi biztonságos,pedig ott profik tolják.Mondjuk nem hallani, hogy ilyen olyan nagy balesetet szenvedett valaki,mert örökhajtóssal nem állt meg időben.Szerintem a fixi trükkök is fel vannak kissé magasztalva.Megcsinálni őket szerintem elég nehéz, de nem annyira látványos.Olyan esetlenke sok esetben.Kevés olyan srácot láttam,de volt olyan, aki irtó jól tolta,de ott is inkább az tetszett, hogy 700c-s kerékkel leugrat méteres magasságokból.Igaz,meg kell hagyni a legszebb biciklik a fixik.Szerintem.Csodás az amilyen letisztultak.De ez még kevés, hogy biztonságosan használjuk városban.És nem csak saját magamra gondolok itt, hanem a környezetre is.
Most lehet kihajigáltok innen, bár jobb lenne ha leírnátok, hogy ti ezeket a dolgokat hogyan látjátok.Hogyan kell egy fixivel menni,vagyis inkább milyen az érzés,milyen stílusban lehet,kell használni?Mert ahogy gondolom itt az érzés a lényeg főleg és látvány vajmi kevés,leszámítva a csodás bicókat.Mit gondoltok a jövőjéről:tud-e fejlődni a trükközés ezekkel a kvalitású gépekkel?Meg jó lenne olvasni egy két húzós sztoriról,amikor majdnem vagy majdnem nélkül megszívtátok az örökhajtás miatt.Arra meg pláne kíváncsi vagyok , hogy a fixizés olyan betyáros tevékenység, vagy inkább nyugis móka?
Ha nagyon hülyeség amit itt összehordtam azért mondjátok meg mielőtt kiteszitek a szűröm,addig béke veletek!
Szerző atti
;-)
#2 | Elküldve: 2010 Június 7 10:22
Válasz 
Szó sincs róla, hogy kitegyünk...
A magam véleményét el tudom mondani: abból, hogy fixi a bringa, még nem volt húzós helyzetem. Esni csak kétszer estem az elmúlt négy évben, mindkétszer álló helyzetben: nem oldott a pedál, és rossz felé dőltem. Ha hirtelen kell megállni, mert például bevágott eléd valaki, akkor azt fékes bringával se tudod megtenni, illetve fék nélküli fixivel is lehet annyit fékezni, mint a fékessel. Én úgy tartom, hogy nem fékezni nehéz a bringával, hanem hajtani - mondjuk ez mindegyikre igaz.

Az igaz, hogy nagyon körültekintően kell közlekedni, de az mindenki javára szolgál.

A trükközésről majd mások írnak, én még egy helyben sem tudok sokáig álldogálni.
Szerző Pullander
Tag
#3 | Elküldve: 2010 Június 8 01:35
Válasz 
Én ugyan azt szeretem fixiben mit te az egysebiben. Én 1 fékkel tolom mondjuk ezért még nem volt gondom azzal hogy nem tudok megállni.
A fixiben nekem az tetszik a legjobban hogyha felveszel egy tempót azt nagyon dinamikusan tartani lehet. Van még 2 bicóm a fixi mellett de mégis azt használom a legtöbbet mert egyszerűen az a leghaladósabb számomra, igaz a másik 2 bringám egy flatland bmx és egy cc monti. Így ezért nem is nagyon trükközök nagyon a fixivel mivel arra van másik bringám.
Használni kell és kész ha megfog akkor megfog ha nem, nem. Pont ahogy mondtad.
Szerző montpiere
Tag
#4 | Elküldve: 2010 Június 8 22:02
Válasz 
Imádom, hogy könnyű, hogy egyszerű - nincs rajta felesleges, zörgő csattogó alkatrész, hogy szép, hogy megnéznek (ki így ki úgy), a vékony gumikat, a gyorsaságát, a fék nélküli kalandot, hogy én raktam össze, és hogy mindezek és a fix hajtás miatt eggyé válsz a géppel. Nekem ennyi.
(továbbá a térdem sem fáj mióta fixit hajtok...)
Szerző feb
Tag
#5 | Elküldve: 2010 Július 2 14:13
Válasz 
@montpiere: felesleges alkatrész nekem sincs fent, csak sárvédő, lámpák (bár ezek nem zörögnek), meg az U lakat, ami viszont zörög.

@dugo1: ha nem jön be, nem kell erőltetni. mint a spenótot és az anál szexet sem.
 
Válasz


» Felhasználói név  » Jelszó 
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a témához. Adja meg felhasználónevét és a jelszavát. Ha még nincs, regisztráljon.
 
  Fixed Gear Forum Powered by Chat Forum Software miniBB ®